R
Neophyte

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

320 Points

Thursday, November 24th, 2022 12:30 AM

Closed

took over 2 hours to 'start protection' yesterday.

Mine took over 2 hours to 'start protection' yesterday.  I've been having problems for the past 2 weeks and today again the 3rd remote to my pc and apparently all fixed.  I rebooted my new laptop that only takes a minute to boot up, but still waiting half an hour for protection to start... why is this happening ?

We updated Windows, uninstalled and reinstalled TM and yes, it worked initially until I did the update that was available and now I'm still having the same problems

What is going on ?  Never had a problem in the past like 10 years until now

This post was created from this comment on different post

Accepted Solution

Official Response

Brand User

Trend Security Expert

 • 

857 Messages

 • 

34.5K Points

1 year ago

Hi @rbiewer @hmozart!

Here's a solution update for the “Starting your protection” issue. Run the hotfix on your computer.

Let me know how it goes!

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

320 Points

1 year ago

Mine took over 2 hours to 'start protection' yesterday.  I've been having problems for the past 2 weeks and today again the 3rd remote to my pc and apparently all fixed.  I rebooted my new laptop that only takes a minute to boot up, but still waiting half an hour for protection to start... why is this happening ?

We updated Windows, uninstalled and reinstalled TM and yes, it worked initially until I did the update that was available and now I'm still having the same problems

What is going on ?  Never had a problem in the past like 10 years until now

Note: This comment was created from a merged conversation originally titled took over 2 hours to 'start protection' yesterday
Brand User

Trend Security Expert

 • 

857 Messages

 • 

34.5K Points

1 year ago

Hi @rbiewer!

We are aware of the situation and received multiple reports from other users who are experiencing the same issue. A dedicated team is working to fix the problem and identify the root cause. 

In the meantime, the workaround is to manually update the Trend Micro Security program.

  • Open the Main Console
  • Tap the human-like icon near the upper right corner and click About the software.
  • Wait for the manual update to finish. It may ask you to restart the computer several times.

Let me know how it goes! Feel free to comment on your observation of the Trend Micro Security program.

 

Neophyte

 • 

2 Messages

 • 

150 Points

@tm_kree​ , @rbiewer ,

I have the same issue, a quick workaround i found is to simply 

  • right click icon
  • select check for updates.

And its back to normal

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

320 Points

@tm_kree​ Good to know someone is on it.  I'm keeping a log just for fun, but hoping this will be fixed sooner rather than later

Many thanks

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

320 Points

@hmozart​ well I'll keep doing that until the problem is fixed with the Trend Micro team as this really shouldn't be happening.  Our devices should be protected almost immediately, as soon as we are all booted up and ready to go

Thanks for the heads up

Brand User

Trend Security Expert

 • 

766 Messages

 • 

15.4K Points

Good share, @hmozart​!

- TM_Kath 

- TM_Kath

Brand User

Trend Security Expert

 • 

766 Messages

 • 

15.4K Points

Hi @rbiewer,

We will also let you know once a fix has been released.

Rest assured that the Trend Micro capabilities are still working in the background and still giving protection to your device.

- TM_Kath

- TM_Kath

Neophyte

 • 

2 Messages

 • 

150 Points

1 year ago

@tm_kree , @rbiewer ,

Hotfix worked for me, thank you.

Henrik

Brand User

Trend Security Expert

 • 

857 Messages

 • 

34.5K Points

@hmozart​ great! Thanks for the update!

Need Help?

Ask the Community

Latest Tech Insights

Loading...