How to add " PC Health Check" to Quick & Full Scan?

  • 1
  • Question
  • Updated 8 months ago
  • Answered
At first "PC Health Check" was included whenever I ran Full or Quick scans but it disappeared. I checked the box in the setup to include it on both scans but it does not add. How do I include "PC Health Check" on Quick & Full Scan?
Photo of Brommy


  • 110 Points 100 badge 2x thumb

Posted 8 months ago

  • 1
Photo of TM_Jabi

TM_Jabi, Employee

  • 6,398 Points 5k badge 2x thumb
Hello Brommy and welcome to the community! 

Thanks for asking here.

The PC Health Check must run after the Quick or Full scan. 

To check if the it has been disabled, you can follow the steps on the link below: 
Configuring the PC Health Checkup of Trend Micro Security software

You can also check the link below to know more information about the PC Health Checkup
Frequently Asked Questions (FAQs) about PC Health Checkup

After configuring the settings, try to run a scan and take a screen shot of your screen once it's done. 
You can attach the screen shot here if the issue persists. 

I hope this helps. Please let us know of any updates. 

Thank you and have a wonderful day! 

Trend Micro Home Users Community
Photo of Brommy


  • 110 Points 100 badge 2x thumb
I have redo all that you mentioned PC Check still not appearing after scan.
Photo of TM_Ian

TM_Ian, Employee

  • 3,556 Points 3k badge 2x thumb
Hi @Brommy 

Thank you for this update and apologies for this inconvenience.

Have you already un-checked the option to "Include the PC Health Checkup with Quick Scan and Full Scan" from the PC Health Checkup settings on the main console? If not, please do try unchecking it and run a Quick Scan from your Trend Micro program. Once finished, re-check the option to include it on Quick Scan and re-ran another Quick Scan and see if the PC Health status will appear.

Thank you for the patience and we'll be waiting for your updates!

Trend Micro Home Users Community
Photo of Brommy


  • 110 Points 100 badge 2x thumb
I tried, didn't work. i uninstalled the software and reinstalled and it is now working. hope this helps.  Thanks
Photo of TM_Marion

TM_Marion, Employee

  • 1,302 Points 1k badge 2x thumb
Hi Brommy,

You are very much welcome and thank you for your updates.

It is nice to know that everything is back to normal. Should you have further inquiries, please do not hesitate to post on this community.

Thank you have and have a great day!

Trend Micro Home Users Community