Data security (ransomware protection) prevents gmail from loading

  • 1
  • Question
  • Updated 3 months ago
  • Answered
gmail loads fine with Chrome or Edge after turning Data Security off.
Photo of brucedonelson

brucedonelson

  • 120 Points 100 badge 2x thumb

Posted 3 months ago

  • 1
Photo of Tom Emmelot

Tom Emmelot, Champion

  • 27,006 Points 20k badge 2x thumb
Hi brucedonelson

Welcome to TM Home users Community, a public site where volunteers try to help each-other , also there are TM Employees that can give answers, that is only at working hours. I am just a volunteer!

What you mean with "Data Security" off.
Do you mean that the gmail site wont open?
Is the TM Toolbar on in Chrome?
Can you provide more info, maybe screenshots?

Kind regards,
Tom


Photo of TM_Joemar

TM_Joemar, Official Rep

  • 3,510 Points 3k badge 2x thumb
Hi brucedonelson,

When you say "Data security (ransomware protection)", are you referring to Folder Shield feature of our program?
Can you please explain the issue further?

Regards,
Joemar
Photo of brucedonelson

brucedonelson

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Yes, you refer to it as Folder Shield. When activated, Gmail would appear ready to load, the progress bar would go across, but it would never open. This worked the same in Edge and Chrome. And the TM toolbar was not installed on either browser. After turning off Folder Shield, Gmail worked normally again. This is a Windows 10 environment.
Photo of Tom Emmelot

Tom Emmelot, Champion

  • 27,006 Points 20k badge 2x thumb
Hi brucedonelson

Is Chrome.exe in a protected folder if Folder protection is on?
This is normally impossible, so tell me how you did that?

Kind regards,
Tom

(Edited)
Photo of TM_Joemar

TM_Joemar, Official Rep

  • 3,510 Points 3k badge 2x thumb
Hi brucedonelson,

Folder Shield doesn't work on Gmail. Folder Shield is a Trend Micro feature to protect you from ransomware infection.

Have you checked if it is an internet connection issue?

Regards,
Joemar
Photo of brucedonelson

brucedonelson

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
At first I thought it might be an internet connection issue, because it is sometimes funky out here in the sticks. But every other part of both browsers continued to work. And no, neither browser was in a protected folder.
Photo of Tom Emmelot

Tom Emmelot, Champion

  • 27,004 Points 20k badge 2x thumb
Hi brucedonelson

Can you put on C: drive only 1 folder in protection
C:\users


And see of the problem exist.

Kind regards,
Tom
(Edited)
Photo of brucedonelson

brucedonelson

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Gmail is working fine now, in both browsers. Strange though, as I think I had only indicated subfolders of C:/users, (like QBDataServiceUser27, which has some Quickbooks data.) 
Thanks
Photo of Tom Emmelot

Tom Emmelot, Champion

  • 27,004 Points 20k badge 2x thumb
Hi brucedonelson

Thanks for coming back and nice it works good now.
All the best for 2019

Kind regards,
Tom

Photo of TM_Joemar

TM_Joemar, Official Rep

  • 3,510 Points 3k badge 2x thumb
Hi brucedonelson,

Good to know it is working fine now.

Thank you Tom Emmelot for assisting.

Regards,
Joemar

This conversation is no longer open for comments or replies.