L
Neophyte

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

220 Points

Fri, Sep 3, 2021 11:56 AM

home network flashing red fast

Woke up to an alert on my iPhone that my Trend Home Network box went offline at 11:10EST on 9/2. I have tried different ports, did a hard reset on the Trend Box and reset my router. Rebooted cable modem, tried several cables and even a different router and still flashing red fast. The network connection has a solid Green and flashing amber light, same speed as the red light. 

Responses

Prodigy

 • 

347 Messages

 • 

5.3K Points

14 d ago

Hi larrywithrow

 

 

Can you please check and follow the instruction on this link? 

Station LED is blinking red (Home Network Security)

 

May we also know the following information below to further check this? 

 

Router Brand and Model: 
Frequency of the Red Light: 

 

Awaiting your response

 

-TM_Rochelle 

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

220 Points

14 d ago

solid Green and flashing amber light

fast red blinking

Apple Time Capsule 

Also tried a Linksys AC1000 router.

it has been working for over a year and stopped last night.

Brand User

 Superstar

 • 

456 Messages

 • 

6.9K Points

Thank you for your response, larry withrow.

 

Please try to connect the Home Network Security to a different Lan port on your router. Then, do a power cycle.

  • Power cycle: Turn off the router and unplug it from the outlet. Wait for at least 30 seconds before plugging it back in, then turn it on.

Monitor for at least an hour if the station LED will change. If it is the same, try to reset the station:

How to reset the Station (Home Network Security)

 

- TM_Cathy

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

220 Points

done that many times with different routers, been on chat for 90 minutes and the support keeps asking me to do the same things over and over

this is nuts

Brand User

Prodigy

 • 

166 Messages

 • 

3.1K Points

14 d ago

Hi, 

 

Welcome to Trend Micro Home Users Community

 

For us to be able to check what is causing the problem kindly try to follow these steps

 

1. Reset the Home Network Security Station box
2. Uninstall the Trend Micro App on your Phone
3. Install the program to your phone "Trend Micro Home Network Security
4. Open the program and proceed to pairing
5. Long press the worD " Pair with the Staton
6. Diagnostic tool will be going to appear
7. Try to check the error code and the details to check where is the problem

 

 

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

220 Points

code 1001

compatibility test errors

1_HID. 

2_AIO 0/5

3_AOI 0/5

11_IPV6 unexpected response 

12_WFS Error 1_HID failed

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

220 Points

14 d ago

support,,0,1,,,0,5,Error: Connection timeout (5),,0,5,Error: Unexpected response (5),,1,1,,,1,1,,,10,10,,,1,1,,71.65.105.102,0,5,Error: Unexpected response (5),,0,1,Error: 1_HID failed,,1,1,,,,Apple Time Capsule

Brand User

 Superstar

 • 

456 Messages

 • 

6.9K Points

Thank you for your response, larry withrow.

 

Upon checking here, it seems that the Station is not yet paired to the Home Network Security app. Please proceed with pairing, then follow these steps below:

  1. Open the app and go to Settings.
  2. Choose About, then tap and hold the Home Network Security icon. This will open the Diagnostic Tool page.
  3. Tap the Info tab and check the status.

Kindly check as well the Mode selected, make sure it is on Mode 1. Also, check if your station is connected to the internet to have the firmware updated.

 

- TM_Cathy

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

220 Points

When I click the info tab. it says that the station should be on on the same wi-fi network as the device code 1001

it seems to me the Nic card is dead

Brand User

Prodigy

 • 

254 Messages

 • 

4.7K Points

12 d ago

Hi,
I have sent you an email regarding your problem, please confirm if you have received it. Thanks!
Awaiting for your response.

- TM_Angelo

Neophyte

 • 

7 Messages

 • 

220 Points

12 d ago

I never received an email.